От х:

Днес в x:

Огладнял обира бакалия за две касетки хляб

Апаш разби врата на бакалия в Любимец да отмъкне две касетки хляб. Крадецът явно бил доста огладнял, защото поел риска на углавното престъпление, при това в квартално магазинче, от което не може да се очаква голяма плячка. Наистина, крадецът намерил едва стотина лева, при това на монети, плюс 30 лева от забравена дамска чанта, която задигнал заедно с личните документи на собственичката. Че мотивите за кражбата са били чисто битови, свидетелстват и останалите задигнати неща - 42 стека цигари, 14 бутилки алкохол, ваучери за мобилни телефони и освежители за кола.

Апаш от Голямо Асеново пък се отличи с нестандартен избор на неща за крадене. След като проникнал в необитаема къща, задигнал водомер и душ батерия. После размислил и прибавил към тях 5 легла, 2 печки и хладилник.

Същевременно в Хасково спипаха двама крадци, отличили се с по няколко домови кражби. 25-годишен мъж обрал две жилища на улиците Кричим и Младежка, като задигнал телевизор, компютърна конфигурация, мобилен телефон и зарядното му. Доста по наедро е действала 48 годишна крадла, която от дом на бул. Илинден свила 5800 евро. Жената е била достатъчно добре подготвена и не разбила нищо, като в жилището проникнала чрез отваряне на входната врата с подправен ключ.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини