От х:

Днес в x:

ВАС прехвърли делото за командировката на Ванчев в Хасково

Иван Ванчев

Делото за командировката на прокурор Иван Ванчев ще бъде гледано в Хасково. Това става ясно от определението на Върховния административен съд, тъй като магистратите изпращат казуса по подсъдност на Административен съд в Хасково.

Делото бе образувано по жалба на Ванчев, с която оспорва заповедта на главния прокуор Сотир Цацаров за командироването му като редови магистрат в Окръжна прокуратура в Пловдив. Тя е от 17 март - деня, в който окръжният прокурор на Хасково бе възстановен в длъжност с решение на ВАС. Неговият адвокат оспорва заповедта като незаконосъобразна поради нарушения на материални закон. Юрисконсултът на Главна прокуратура изразил становище за недопустимост на жалбата, поради отпаднал правен интерес, тъй като заповедта е отменена два месеца след издаването й. Напрактика Ванчев не изпълни разпореждането, тъй като излезе в платен отпуск. Върховните магистрати обаче са преценили, че казусът трябва да бъде изпратен в Хасково по подсъдност.

През септември във ВАС пък ще се гледа друго дело по жалба на Ванчев. Той оспорва трето си освобождаване от ръководната длъжност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини