От х:

Днес в x:

Поканиха самодейците от Странско да гостуват в Полша

Изпълнителите от "Пжигода" изнесоха кратка програма в Странско днес

В международен прерасна днес националния жътварски събор в димитровградското село Странско, който се провежда за 10-та поредна година.

Старт на надпяванията и танците по обяд дадоха изпълнителите от полския град Рибник, които гостуват тук за участие във фестивала на читалище "Звездица".

Малките танцьори от "Пжигода" бяха подготвили кратка програма, която бе проследена с интерес от жителите на селото и гостите на жътварския събор. Поляците показаха характерни за техния етнос танци и песни, а за изпълненията си получиха златен медал, грамота и традиционните "жътвени бради", раздавани в Странско.

От "Пжигода" благодариха за радушното приемане и поканиха изпълнителите от читалището в село Странско да гостуват в Полша. В знак на уважение поляците поканиха на танц официлните гости на празника - зам.областтия управител Иван Станчев и председателя на ОбС Стефан Димитров.

Общо 23 колектива от региона и страната и общо 360 изпълнители участваха в надпяването на националния ксъбор в Странско. Журито бе ръководено от народният изпълнител Тодор Кожухаров.

Оркестърът на "Пжигода"

Златен медал и грамота за участниците от "Пжигода"

Народният изпълнител Тодор Кожухаров бе председател на журито на фолклорния събор

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини