От х:

Днес в x:

Син умори баща си след скандал

63 - годишния Иван от димитровградското село Странско почина след лют скандал със 39 годишния си син Дянко, завихрил се вчера по обяд. По време на препирнята, чута в цялата махала, Дянко взел една лопата и ударил баща си по главата. Възрастния мъж паднал в безсъзнание и след сигнал от съпругата си Мария е бил откаран в болницата където починал часове по-късно. Дянко пък хукнал да бяга.

Първоначалната информация подадена до полицията е била за убийство. Ченгетата направили хайка по пътя и уловили Дянко 3 часа по-късно по междуселските пътища. Започнало е досъдебно производство за убийство, но аутопсията тази сутрин обръща нещата. според заключението на съдебния лекар д-р Еленски ударът с лопата е нанесал повърхностна рана, а Иван е починал от сърдечен удар. Мъжът отдавна е бил с болно сърце и явно скандалът е ескалирал болеста му.

Семейството се ползва с лоша репутация в Странско. Бащата Иван е лежал в затвора за убийство на човек от селото преди 20 години. След изтърпяване на присъдата е попаднал в психиатрия. Синът му също е бил психично болен. Съселяните описват и двамата като неуравновесени, които  често предизвиквали скандали. Във фаталния ден, Дянко взел лопата да обърне градината, а баща му започнал да го хока че не работи. Това послужило като повод за саморазправата.

Случаят се квалифицира като нещастен случай, коментира пресаташето на полицията Нина Николова.

Г.Христов

Т.Вълчева 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини