От х:

Днес в x:

Над 50 деца участваха в конкурса „Мечката-наш приятел“

Ученици от Смолян и областта се включиха в конкурсите за есе и рисунка, организирани по проект: „Устойчиво управление на вида кафява мечка и намаляване на причиняваните от нея щети върху селскостопанското имущество на територията на РИОСВ-Смолян”. Общо 13 творби участваха в литературния конкурс „Мечката-наш приятел“ за деца от 5 до 9 клас. С 11 есета и 2 разказа участваха деца от СОУ „Хр.Ботев“ в Девин и СОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Смолян.

Първото място в този конкурс бе спечелено от Весела Гайдарова от 6„б“ кл. на СОУ„Хр.Ботев“ в Девин за невероятният й разказ „Рошка“. Второто място бе заето от Анна Янакополу-5„б“ кл., на СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян за есето й тема: „ Мечката и човекът-едно възможно съжителство“. Третото място си поделиха Теодора Бечева от 5„а“ кл.,и Елена Михалева от 9 кл. на СОУ „Св.св. Кирил и Методий“- Смолян за разработените от тях есета.

В конкурса за рисунка се състезаваха общо 55 рисунки на 44 деца от 1 до 9 клас от ОУ-село Лясково, СОУ в Девин, Неделино и Мадан. Първото място във възрастовата група от 1 до 4 клас бе заето от Виктория Лявова от 2 клас на ОУ „Хр. Ботев”- с. Лясково, община Девин. На второ място бе класиран Борис Димитров – 2 клас също от училището в с. Лясково. Третото място бе отредено Гергина Чафадарова от 2„а” клас на СОУ „Св.св. Кирил и Методий“- Неделино.

Във възрастовата група от 5 до 9 клас призовото първо бе заето от Сабрина Семерджиева от 7 „а” клас, отново от СОУ „Хр. Ботев“ – Девин. На второ място в тази възрастова група се класира Савина Хайдушка от 9 „а” клас на СОУ „Отец Паисий”- Мадан, а на трето място-Даниела Петрова от 7 „в” клас на училището в с.Лясково.

Класиралите се на първо място участници получиха специалните награди на организаторите на конкурса- MP3 плеъри. Заелите вторите места деца получиха футболни и волейболни топки, а тези на третите места-спортни сакове. Всички участници получиха грамоти за участие и много допълнителни и поощрителни награди-тефтери, химикали, блокове за рисуване, боички, книги: „Зелени разкази“, CD-та с филми за „Каньона на водопадите“ и „Непозната Родопа“, и др. Основните награди за конкурса са закупени със средства по проекта, като допълнителни награди бяха осигурени и от РИОСВ-Смолян.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини