От х:

Днес в x:

Цяло село Ягодина гаси пожара в кметство, музей и ресторант /обновена/

Цялото село се събра, за да гаси пожара в кооперативната сграда, подслонила кметство, ресторант с кафене и етнографска сбирка.

Първата искра тръгнала от покрива на дърварник, който бил лесно запалим материал. Дървената постройка пламнала като факла, а пожарната пристигнала доста към края на гасенето, задари отдалеченост от около 25 километра, разказаха местните  хора.

Пожарът лумнал по все още неизяснени още причини снощи около 19.20ч. Навесът за дърва бил залепен за двуетажната масивна сграда.

Пожарът бързо обхванал постройката, изгорели са голяма част от покривната конструкция на кметството - около 80 кв.м., 10 от прозорците на ресторанта. Близо 200 квадрата стени на постройката са опушени, изгорели са и повечето мебели. Пострадали са две от стаите на кметството, както и ентографската сбирка, помещаваща се в сградата.

Огънят е унищожил напълно дървената постройка и 10 кубика дърва за огрев, складирани в нея.

Пожарогасенето е извършено от противопожарните служби в Девин и Доспат, няма пострадали. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУП – Девин и е направен оглед, а случаят с пожара се разследва.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини