От х:

Днес в x:

Американски военен кораб ще акостира в пристанище Варна

Американският ракетен крайцер Вела Гълф (USS Vella Gulf) ще акостира в пристанище Варна, като част от мисията си за насърчаване на мира и стабилността в региона. Това съобщиха от пресцентъра на ВМС.

Мисията на кораба е свързана с работа със съюзниците от НАТО във връзка с общите цели, демонстрираща ангажимент на Съединените щати за засилване и подобряване на оперативната съвместимост в региона.

ВМС на САЩ рутинно изпраща кораби в Черно море в съответствие с международната конвенция от Монтрьо и с международното право.

Корабът Вела Гълф, базиран в Норфък, Вирджиния, участва в няколко мисии в зоната на отговорност на Шести американски флот, допринасяйки за регионалната морска сигурност, провеждане на двустранни и многостранни мисии за обучение, както и в подкрепа на операциите на НАТО в целия регион.

Шести флот, със седалище в Неапол, Италия, извършва пълната гама от операции по морска сигурност и мисии за сътрудничество и сигурност в зоната на действие, в сътрудничество със съюзнически и междуведомствени партньори, в подкрепа на сигурността и стабилността в Европа и Африка.

По време на престоя на кораба в гр. Варна, командирът на кораба Робърт Кац ще се срещне с кмета на Варна, както и с представители на командването на Военноморска база - ВМС. Членове на екипажа на кораба ще изиграят футболен мач с курсанти от Висшето военноморско училище „Н. Й Вапцаров“ на спортната площадка до Двореца на културата и спорта в Морската градина в неделя от 09.30 ч.
Представители на медиите, които желаят да отразяват посещението на кораба, са поканени на брифинг с капитан Кац на 30 май 2014 г. в 12.00 ч. на пристанище Варна. За допускането им в района и придвижването до кораба е необходимо да бъдат в 11.40 ч. пред товарния вход на Пристанище Варна, срещу сградата на „Морска администрация” – Варна.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини