От х:

Днес в x:

Препоръчаха на СИК да внимава за сините химикали в деня на изборите

В залата на бившето кино "Химик" се провежда днес обучение на СИК в Община Димитровград

Обучение на секционните избирателни комисии се провежда днес в сградата на бившето кино "Химик". През него преминават членовете на всички 91 секции, които ще отворят врати на изборите за Европейски парламент на 25 май в Община Димитровград.

Изборният ден започва в 6:00 и приключва в 19:00 часа, поясни секретарят на Общината Венета Стоименова. Тя напомни на членовете, че на 24 май по предварително изготвен график в зала "Гросето" ще бъдат раздавани изборните материали.

Препоръки за безпроблемно протичане на вота отправи и адвокат Бойчо Бойчев, който е член на Районната избирателна комисия в Хасково.

Всяка бюлетина, преди да бъде пусната в урната трябва да има по два печата задължително, напомни Бойчев. Обърна внимание на комисиите да следят и дали в тъмната стаичка химикалите пишат със син цвят. В противен случай бюлетините, с които е гласувано се считат за недействителни, заяви той.

Препоръки към Секционните избирателни комисии отправиха и от противопожарната служба. Използването на свещи и пушенето в помещенията, където се гласува е забранено. Работа с изправни кабели също е задължителна. Да се придържат към Изборния кодекс, когато има казуси за разрешаване в деня на вота и да се допитват до РИК, бе друга от препоръките, дадени на срещата.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини