От х:

Днес в x:

ПМГ се включи в "Отново на училище"

ПМГ стана част от инициативата "Отново на училище"

ПМГ „Ив. Вазов” стана част от инициативата „Отново на училище”, която Европейската комисия осъществява всяка година с идеята да направи Европейския съюз по-разбираем за неговите млади граждани.

Служители на европейските институции участват в инициативата като доброволци, връщайки се в училище, за да представят своята работа, да обсъдят формулирането и прилагането на европейските политики, и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

По традиция въведена от германското председателство на Съвета на ЕС, от 2007 г. до днес, "Отново на училище" се провежда в училищата в Европа от 7 до 9 май - дни, посветени на Европа.

Гост на учениците от димитровградската гимназия бе Иван Тодоров – член на младежки екип "Европа" към преставителството на Европейската комисия в България. Той е родом от Димитровград и е студент по медицина, който следва магистратура в Гърция. Участва в инициативата като доброволец, връщайки се отново на училище в родното си място.

Срещата му с ученици от девети до дванадесети клас, сред които и членовете на Евроклуба към гимназията, започна с припомняне на най-важните факти за Европейския съюз днес и продължи с представяне на възможностите за развитие и мобилности в други страни, които предлага на младите хора „Еразъм+”, новата обединена програма на съюза в областта на образованието, обучението, младежта и спорта. Гимназистите имаха множество въпроси към своя гост, който сподели и личния си опит като студент,  който в момента е стажант по настоящата програма „Еразъм”.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини