От х:

Днес в x:

Полурекордни жеги и начало на разваляне

Време е за пролетна автомивка

Петък ще предложи почти рекордни жеги и макар че върховото постижение от 1946-та година едва ли ще падне, със сигурност ще бъде топло. Най-високата температура отчетена на 4-ти април е 26.5 градуса, а прогнозата за днешния ден е 22-23°. В Хасково по традиция е по-топло от максимално прогнозираното. Ако не вали. За съжаление такава перспектива има за днес, а по-лошото е че ще бъде начало на едно разваляне точно за уикенда.

На фона на слънчевото петъчно начало, привечер облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Към полунощ ще започнат слаби валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър, който ще повиши дневните температури между 8 /минимални/ и 22/максимални/. В региона най-топло ще е в Хаково, а най студено в Маджарово и Минерални бани където максималните температури ще са около 18-18 градуса. През деня атмосферното налягане ще се понижава и ще остане под средното за месеца.

Утре и вдругиден се очаква чувствително захлаждане, като в събота прогнозата е за краткотраен дъжд, а в неделя за по-проливен, че и с гръмотевици. Температурите ще паднат под 15 градуса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини