От х:

Днес в x:

Димитровград търси финансиране за разкопките край светилището в Каснаково

Димитровград има намерение да търси допълнително финансиране за разкопки на територията на Светилището на нимфите край Каснаково

Допълнително финансиране за извършване на нови разкопки на територията на Извора на нимфите край Каснаково ще търси димитровградският кмет Иво Димов.

Днес той очаква потвърждение за среща с министъра на културата Петър Стоянович, с когото да обсъди съфинансиране от Министерството на културата за нови проучвания.

В бюджета на община Димитровград има заложена сума за геофизично заснемане на района на Светилището на нимфите и Афродита, но тя не е достатъчна, поясни кметът пред журналисти. И добави, че е изпратил писмо до културното ведомство с искане за финансова подкрепа.

През октомври миналата година стана ясно, че при проучвания на Светилището екипът на д-р Веселка Кацарова откри останки от мавзолей на виден гражданин на Римската империя. Градоначалникът още тогава каза, че ще се търси начин за цялостно геофизично заснемане на района, за да се установи дали има нови находки.

Димов подчерта, че ще покани министъра на културата Петър Стоянович да посети Светилището на нимфите и да се запознае с откритото там. Утре димитровградският кмет има среща и със здравния министър д-р Таня Анреева в рамките на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини