От х:

Днес в x:

Убиха бизнесмен, бивш общински съветник

Бившият общински съветник и варненски бизнесмен Веселин Данов заяви, че убитият снощи в София Борислав Манджуков е бил покровителстван от прокурори и полицаи.

39-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков беше убит в столичния жилищен комплекс “Бокар” до бул. "България" около 20 часа снощи. Той е имал прободна рана, както и огнестрелна в гърдите.


Веселин Данов заяви, че с Манджуков са били много близки в миналото, но за последно са се виждали през 2008 г.
Бившият общински съветник допълни, че веригата чейндж бюра на убития са станали известни с това, че "мамеха с обменните курсове".

Манджуков е бил собственик на чейнджбюра,  верига ресторанти, дискотеки и заведения. Има множество досъдебни производства и висящи дела, а през юни 2012 г. арестуван в акцията „Цигараджии“.

Данов твърди също, че Борислав Манджуков е бил покровителстван от варненски полицаи и прокурори. 

"В началото бяха хора от полицията във Варна, след това и от прокуратурата. Имена знам,  но за нещастие, или за мое щастие, няма да ги кажа, защото съм отнесъл  достатъчно много заради приказките си", каза Данов.
Той разказа още, че Манджуков дължал огромни суми на хора от руски произход.

"През 1998 г. при мен дойдоха високопоставени хора с молба за съдействие. Искаха да им помогна да си съберат парите, които са му отпуснали. Аз му казах, но той реагира пренебрежително. Имах втора среща, на която разбрах, че тези хора са сериозни. Имаше и хора от руски произход, мисля, които казаха, че ги е завлякъл с огромни суми", заяви Веселин Данов. 

По думите на бившия общински съветник убитият бизнесмен е спекулирал, че е много близък с оръжейния бос Петър Манджуков. Между двамата няма родствена връзка.

Бившият съдружник на Борислав Манджуков - Милен Райков, пък заяви пред БЛИЦ, че двамата са разговаряли наскоро и Манджуков е трябвало да пристигне във Варна днес. Райков подчерта, че той не е бил притеснен.
"Много съм разстроен. Нищо  не знам, чухме се преди две седмици, щях да знам, ако е имал някакви  проблеми”, разказа Райков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини