От х:

Днес в x:

Изчезналият самолет е на територията на талибаните?

Малайзийски следователи разглеждат версията изчезналият самолет на „Малайзия еърлайнс" да се е насочил към територията на Афганистан или Пакистан, контролирана от талибаните, пише в. "Индипендънт".

Започнати с разследването източници твърдят, че следователи очакват дипломатическо разрешение за проверка на тази версия.

"Що се касае Пакистан и Афганистан, ние не можем да проверим тези версии без тяхно разрешение. Надяваме се да го получил скоро", казва представител на авиокомпанията.

Полицията, разследваща изчезването на самолета с 239 души на борда, е претърсила вече дома на втория пилот. Жилището на капитана на полета - 53-годишния Захари Ахмад Шах, беше обискирано в събота, след като малайзийският премиер Наджиб Разак заяви, че изчезването на самолета, пътувал от Куала Лумпур за Пекин, е резултат от преднамерени действия и разследването ще се насочи към членовете на екипажа. Полицията провежда разпити и на членовете на наземния екип, поддържал връзка със самолета.

В неделя по молба на правителството в Куала Лумпур Индия спря търсенето на изчезналия летателен апарат, предаде Ройтерс. Властите в Малайзия искат да направят оценка на изводите от продължаващата вече седмица международна операция за установяването на съдбата на „Боинг 777", за който се предполага, че е бил преднамерено отклонен от своя курс.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини