От х:

Днес в x:

В читалище „Златаров“ загряват четири дни за 8-ми март

Самодейците от хасковското читалище „ Проф.д-р Асен Златаров- 1961“ загряха за 8-ми март четири дни по-рано. За да повдигнат настроението и да направят празника още по-очакван и усмихнат, от читалището подариха осмомартенска честитка в аванс на жените от квартала.

Песни, посветени на майката от българския фолклор изпя народния хор „Фолклорна дъга“. Участие в клубния спектакъл взеха и носителките на Първата награда от Националния фестивал за български градски песни в Пловдив от групата за стари песни към читалището „ Детелини“. Като специален гост в празника се включи със свой рецитал под надслов „Съдба, че съм българска жена“ поетесата Добра Стефанова, рецитира и колежката й по перо Милка Стоянова.

Майко моя, майко мила“ нарекоха своя празничен букет от стихове и децата от квартала. Рециталът си те подготвиха с помощта на библиотекарката на читалището Златка Милева.

Както началото, така и краят на предпразничното тържество беше подобаващ. За всички пяха именитото семейство Тодор и Донка Кожухарови.

 

М. Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини