От х:

Днес в x:

Медсестрата с пушката в неплатен за още 1 година

Галя Асенова по време на мярката и в Хасковския окръжен съд

Сестра Галя Асенова, известна още като медсестрата с пушката, продължава да е на работа в хасковската многопрофилна болница, макар и в неплатен отпуск. Той изтече на 22 декември миналата година и от 23-ти сестрата трябваше да се върне на работа. Тя обаче помолила за нова отсрочка, която ръководството на лечебното заведение разрешило. Това е в правото на всеки работодател, да решава колко пъти и за колко време да пуска в отпуск служителите си, коментираха от МБАЛ. Третото удължаване на неплатения отпуск е за година - до 22-ри декември 2014-та година.

Сестра Галя бе арестувана на 3-ти юни 2013-та година на работното си място в хасковското хирургично отделение по обвинение за съучастие в контрабанден канал на наркотици. Тогава ченгетата откриха в гардеробчето й в стаята за почивка бойна пушка калибър 7.62 със заглушител и 36 патрона за нея. Открити бяха и 50 мобилни телефона, с които се предполагаше че е координирана работата на разбитата престъпна група. За неин ръководител е сочен съпругът на Галя - Сейхан, който обаче успя да избяга от правосъдието. Впоследствие се разбра че лежи в турски затвор, пак за наркотици.

Жена му остана зад български решетки до края на август, когато апелативният съд в Пловдив склони да я пусне под гаранция от 5 хиляди лева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини