От х:

Днес в x:

Зам.-главният прокурор потвърди: Чакъра е взривен, след което полят и запален

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов потвърди, че междинните резултати от ексхумацията на трупа на Тодор Димов-Чакъра показват, че осколките са проникнали в тялото отзад. Това изключва версията за самовзривяване, категоричен бе Сарафов. През декември 2003 г.

Чакъра бе обстрелван с гранатомет в къщата му в Харманли, а после следствието прие, че се е взривил с ръчна граната. Акцията бе проведена под ръководството на Бойко Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР.

Преди седмица обаче "Преса" оповести информация за резултатите от началната експертиза след ексхумацията на тялото през ноември от екип прокурори, които показват, че Чакъра не се е самоубил, а е бил убит. Той е бил взривен с граната и запален, за да бъдат заличени следите.

В интервю за предаването "Лице в лице" на bTV зам.-главният прокурор Борислав Сарафов потвърди, че междинни експертизи дават основание да се смята, че Димов е бил взривен.

"В стаята, където е било тялото на Чакъра, има мебели, които не са били изгорели, а трупът е напълно изгорял. Единственият категоричен извод е, че той е полят и запален", уточни Сарафов.

Той каза още, че все още няма резултати от комплексната експертиза, но данните от междинните експеризи са категорични.

"Моята лична оценка като юрист и магистрат е, че ако тези факти се потвърдят, има извършено престъпление. Възможно е да има и наказателно производство по това дело", допълни Борислав Сарафов.

Разследването за смъртта на Чакъра беше възобновено през юни т.г., след като съдът в Страсбург осъди България за смъртта му.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини