От х:

Днес в x:

Изплащат ваучерите за храна в димитровградските градини, но непълни

Ваучерите на работещите в градините в Димитровград ще бъдат изплатени, съобщи кметът Иво Димов

Ваучерите на работещите в детските градини в Димитровград за последните два месеца от годината ще бъдат изплатени до края на тази седмица, съобщи кметът Иво Димов по време на общественото обсъждане на бюджета за 2014 година в зала "Гросето".

Както писахме, в тукашните детски заведения назряваше недоволство заради спрените купони за храна, който са в размер на 2 лв. на ден на преподаватели и помощен персонал. За проблема алармираха от тукашната структура на КНСБ още преди десетина дни.

Градоначалникът уточни тази вечер, че ваучерите, които се полагат на учителите ще бъдат под стойността от 2лв., тъй като ще бъде начислен данък върху сумата. Изчерпани са вече са купоните за храна, доставени без данък.

"Направихме всичко възможно педагогическият и непедагогическият състав да си получат ваучерите, това което е залегнало в Колективния трудов договор", каза Иво Димов.

Той не даде еднозначен отговор дали през следващата година се предвижда увеличение на таксите за детски градини в Димитровград.

Заяви, че с 300 000 лв. се увеличава издръжката на ЦДГ и ОДЗ в перо "Образование" през 2014 г. в сравнение с миналата година.

В това направление във финансовата рамка са предвидени разходи от 4 522 725 лв., като от тях 2 424 496 лв. държавна дейност.

Кметът допълни, че събраните средства от таксите от градините до средата на декември възлизат на 641 000 лв. Според него, общината догодина трябва да дофинансира сума в размер на 1 400 000 лв. за образованието в детските градини. Таксите посещение там не са актуализирани от три години, посочи още Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини