От х:

Днес в x:

Каравеловци с благотворителна инициатива, помагат на дете в нужда

Над 100 ученици се включиха в базара, организиран в СОУ "Л.Каравелов" днес

Седем щанда с коледни украси, сувенири и сладки, подготвиха днес в димитровградското СОУ "Л.Каравелов".

Там се проведе традиционния коледен базар, в който активни участници са децата от различните класове. Тази година инициативата е насочена към едногодишната Виктория Полихронова, която е от Бургас и страда от тежка форма на диабет. Набраната в рамките на днешния ден сума е 550 лв., отчетоха организаторите.

Над 100 ученици и техните родители и учители се включиха в инициативата, подготвена от 7 клуба по проект, разработван от училището. Това са „Посоки” с ръководител Марияна Георгиева, „Еко клуб” с ръководители Светла Минчева и Тинка Пейчева, „Приложно изкуство” на Таня Стефанова, „Предприемачество и бизнес” на Петрула Дончева, „Арт студио” с ръководител Светла Минчева, „Движение и здраве” на Стела Иванова и „Здравословен начин на живот” с ръководители Лора Йончева и Севдалина Маринова.

На символична цена от 1 до 10 лв. се провадава коледни сувенири, украси за дома, имаше био щанд със сапуните, сладкото и компотите на баба, торбички с лавандула и домашни сладки. Базарът ще остане отворен в училището и през следващите няколко дни. В благотворителната инициатива ще се включат и четвъртокласниците от работилница „Вълшебството на сцената” с ръководител Стела Иванова. Те са подготвили четири театрални представления на „Коледните чудеса”, които ще се играят на 19 и 20 декември.

В благотворителния базар участваха още група " Звънче " с ръководител Янка Драголова и клуб " Хоро" с ръководител Таня Ганева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът Валентин Христов поздрави участниците в базара

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини