От х:

Днес в x:

60 социално слаби деца от ОУ" П.Славейков" с безплатен обяд от днес

60 деца от различни класове от ОУ "П.Славейков" в Димитровград ще получават безплатен топъл обяд от днес до края на месец април 2014 година в рамките на проект на Българския Червен кръст.

Той е по линия на социалната трапезария на Червения кръст, в която попадат деца от семейства в неравностойно положение.

В училището те са подбрани от преподавателите, които познават социалния статус на учениците си, поясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на училището Снежана Ангелова. След това семествата са подали декларации, удостоверяващи ниските им доходи.

Ангелова посочи, че храната, включваща основно ястие, десерт, хляб и напитка ще се приготвя в стола на училището, а продуктите са осигурени от верига хипермаркет, с която БЧК работи в благотворителна кампания.

В проекта попадат също и деца от семейства с висок интелект, но с ниски доходи, което бе една от причините да кандидатстваме пред БЧК за този проект, добави Ангелова.

По думите й, училището прави всичко по силите си да подпомогне семествата в затруднено положение и то да е в интерес на възпитаниците на школото.

"Славейков" е единственото училище в региона, участващо в проекта на БЧК за безплатен обяд по линия на социалната трапезария през 2013 г. Досега такъв обяд са получавали само хасковски училища.

Dimitrovgrad.bgvesto.net

Децата, обхванати по проекта ще се хранят всеки учебен ден в стола на училището до края на месец април 2014 г.

Директорът на ОУ "П.Славейков" Снежана Ангелова

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини