От х:

Днес в x:

ВК "Димитровград 2007" - трети в оспорван турнир в Бургас


Отборът на ВК "Димитровград 2007" след финала за 3-тото място

Любителският атбар на „ВК Димитровград 2007“, спечели трето място на провелия се в град Бургас „I-ви приятелски турнир по волейбол Бургас 2013“Надпреварата се проведе във формат „два от три гейма“.

Участие взеха девет отбора, които бяха разпределени в три групи по три отбора. По регламент, победителите в отделните групи и най-добрият втори отбор образуваха финалната четворка. Отборът от Димитровград успя да продължи напред като най-добрия втори отбор.

В спор за финала „ВК Димитровград 2007“ загуби от тима на „Шарк“ с 2:0 гейма и така останаха в битката за третото място. Там те се изправиха срещу отборът на „Красико“. След много оспорван двубой димитровградчани измъкнат победата с 2:1 гейма.

 „ВК Димитровград 2007“ спечели първия гейм убедително с 25:20, вторият гейм отборът на „Красико“ спечели с 25:22.

 Димитровградчани съумяха да спечелят категорично решаващия трети гейм. Още в началото тукашния тим натрупа преднина от седем точки, която успяха да задържат до края и с 15:10 спечелиха гейма и по този начин затвориха мача.

Турнирът бе спечелен от силния отбор на „Кашимир Тийм“, които още в груповата фаза показаха потенциала си, побеждавайки соченият за фаворит отбор на „Нефтохимик 2010 - старша“. На полуфиналите „Кашмир Тийм“ победи безпроблемно отборът на „Красико“, а в спор за първото място те победиха отборът на „Шарк“ с 2:0 гейма.
В индивидуалните отличия на спонсорите на турнира – „Shark Bulgaria“, „Jim Beam Bulgaria“ и “SLS Sports”, от отбора на „ВК Димитровград 2007“ бе отличен Боян Боянов, който спечели наградата за най-добър „посрещач“. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини