От х:

Днес в x:

Вазовци взеха сертификати от Microsoft

Вазцовци със сертификатите, снимки ПМГ "Иван Вазов"

Със сертификати от Microsoft Office Specialist след успешно положен изпит се завърнаха 15 вазовци.В рамките на проект, реализизиран от гимназията, учениците са показали най-добри резултати в иницираното обучение и през почивните дни гостуваха на Стопански факултет на СУ „Св.Климент Охридски“

Даниел Господинов - X A клас, Даниел Господинов - X Б клас, Николина Георгиева - XI A клас, Теодора Иванова - XI A клас, Теодор Стойчев - XI A клас, Мария Иванова - XI Б клас и Иван Маринов - XI Б клас получиха възможност за напълно безплатно сертификация по програмата Microsoft Office Specialist (MOS) 2013. Те се явиха на практически изпит с продължителност 50 минути. Указанията за работа и условията на задачите бяха на английски език.

ПМГ "Иван Вазов" е сред училищата, които работят по иновативният проект "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ". Това е проект, насочен към 13 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка.

На тези активни младежи се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

На церемонията по връчване на сертификатите учениците от ПМГ получиха поздравления от Декана на факултета доц. д-р Тодор Попов  за своята подготовка и за отличните резултати от представянето си. Това ги амбицира още повече за бъдещата им работа по проекта "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ", поясниха от ПМГ "Иван Вазов". Разработката е една от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2013 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини