От х:

Днес в x:

ДПС метла в социалните: Йозджан сменя Златка

Златка Караджова е отстранена като шеф на хасковските социални

Кадруването на новата власт продължава с пълна сила. За пръв път хасковските социални ще бъдат оглавени от човек на ДПС. Това е Йозджан Мехмед, който в предишния мандат бе общински съветник от Движението, но после не влезе в местния парламент. И му остана само работата при социалните. Сега е назначен на мястото на доскорошната си шефка Златка Караджова. Рокадата ще стане факт в понеделник. Караджова остава на работа в структурата като главен социален работник.

Златка Караджова бе назначена за шеф на хасковските социални през май 2010-та година. Чаровната дама пребори скептицизма на по-старите си колеги и реорганизира работата на социалните така, че службата стана значително по-гъвкава и бърза в грижата си за хората. Пример е светкавичната им реакция на 21.03.2012 г. Тогава Златка Караджова и нейната шефка от областната дирекция Грета Иванова за минути осигуриха и платиха хотел за семейството сираци, изгонени от общинско жилище в блокчетата на „Георги Кирков“. Казусът бе разрешен благополучно и сиротниците, бяха върнати в жилището си на следващия ден. Тази година пък социалните уредиха за отрицателно време всички възможни помощи за сакатия самотен баща Вангел и неговата дъщеричка Ели, като заедно с община Хасково, която предостави общинско жилище, имаха най-голяма заслуга за спасяването на семейството. Бащата и дъщеричката живееха в срутваща се къща.

Една от най-големите заслуги на хасковската социална служба е страхотният успех на програмата „Приемна грижа“. 57 майки от областта, 2/3 от които хасковска община, обгрижват изоставени деца от домовете. Началото бе с добрия пример на 55-годишната Христина Стоянова от село Динево, която взе първото детенце през октомври 2010-та. Правилната селекция на приемни майки създаде такава репутация на програмата, че в нея сега кандидатстват огромен брой родители, а заради масовото извеждане на деца от социалните институции, хасковският дом „Надежда“ бе закрит.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини