От х:

Днес в x:

Нетърпимост: Бежанци бягат от общи помещения в палатки

Бежанците вчера се настаниха, а днес напуснаха новоремонтираните помещения

5 семейства сирийски бежански, които вчера бяха преместени от палатковия лагер в Харманли в една от полуремонтираните монолитни постройки, избраха да се върнат обратно на студа в палатките. Изтъкнатите причини били, че не са съгласни да обитават етажа съвместно с другите, понеже те били афганистанци. Щели да влязат на топло, когато приключи цялостният ремонт и се обособят отделни помещения. Решението на семействата не се е повлияло и от многото деца с тях и от факта, че температурата днес в Харманли бе минус 2 градуса.

Общият ремонт на помещенията ще приключи до края на годината, съобщават от областна администрация-Хасково. Именно оттам разпоредиха 140-те бежанци на палатки да бъдат спешно настанени в недовършените помещения, за да се спасят от внезапното застудяване и сняга. В готовите вече помещения на бившите казарми има всички условия за нормално посрещане на зимния сезон - работят конвекторни печки, има топла вода в баните.
На бежанците са раздадени 500 допълнителни одеяла, няма проблеми с изхранването на настанените в центъра в Харманли. В момента те са 1300 души. 380 от тях са под 18 години. Тези под 14 години са 180.

Г.Христов

...заради различия помежду си
Напускащите подкараха към палатките и децата си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини