От х:

Днес в x:

ХТПП подготвила визита в Сирия, отлага я за след Женева

Хасковската Търговско-промишлена палата отмени планираното тридневно посещения за началото на декември на българска бизнес делегация в Сирия. Това съобщи шефът на палатата Янчо Янев.

За времето от 7 до 10 декември представители на 25 водещи наши компании от строителния, фармацевтичния, хранително-вкусовия бранш, както и депутати, трябваше да посетят Дамаск.

Делегацията е поканена в Сирия по инициатива на сирийския министър на икономиката и се осъществява със съдействието на посланика на страната у нас. Посещението е планирано 3 месеца с цел развитие на двустранните икономически отношения, поясни Янчо Янев.

Заради размириците в Сирия местният бизнес и хората имат необходимост от доставка на лекарства, желязо, храни и специалисти, които да планират възстановяването на хилядите разрушени сгради. Целта е българските компании да създадат контакти, да представят родното производство, за да могат да излязат на пазара в подходящото време, обясни още шефът на палатата.

Заради ситуацията в Арабската държава обаче посещението се отлага за след 22 януари 2014 година, когато в Женева ще се проведе Мирна конференция за Сирия. Тогава представители на сирийското правителство и въоръжената опозиция ще се срещнат за пръв път от началото на продължаващата 32 месеца гражданска война в Сирия.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини