От х:

Днес в x:

Подсъдим за убийство духнал в Белгия, пак отлагат делото

Бабата на пострадалата Ронка след инцидента

Подсъдимият Здравко Стоянов, обвинен за смъртта на Станимир Василев при катастрофа край Клокотница, е духнал в чужбина. Днес делото бе отложено за втори път. Причина за това стана отсъствието на подсъдимия. На предишното заседание на 25 октомври също не бе даден ход на процеса, тогава пък липсваше адвокатът му.

Днес в залата не се явиха част от 25-те свидетели, както и повечето от вещите лица. Сред свидетелите бе и пострадалата в катастрофата Ронка Денкова, която се придвижва с патерици.

Подсъдимият бе изпратил писмо до съда, че се намира в Белгия и не може да пътува заради болки в гръдния кош, получени при инцидент. Към писмото бе прикрепен и документ от лекар, който потвърждава, че Здравко не може да пътува между 19 и 30 ноември. Заради това той моли да не се дава ход на делото.

Прокурорът Антон Попов се съгласи, но поиска съдът да промени мярката му за неотклонение от парична гаранция в по-тежка, тъй като подсъдимият е напуснал страната без да уведоми магистратите.

Защитниците на потърпевшата страна се съгласиха с държавния обвинител, но поставиха под съмнение истинността на документа от белгийския доктор.

Адвокатът на Здравко заяви, че не възразява да се даде ход на делото в отсъствие на клиента му, но той държал да присъства.

Съдът прецени, че ход на делото не трябва да се дава в отсъствието на Здравко, тъй като той е обвинен в тежко престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 г.

Процесът ще продължи на 20 декември.

Когато се разбра, че делото пак се отлага, Ронка Денкова се разплака, тъй като тя се прибрала от чужбина само заради делото, а след месец пак трябва да идва.

56-годишният Здравко Стоянов е изправен пред съда за смъртта на Станимир Василев при катастрофа край село Клокотница на 12 февруари 2012 г. 24-годишният мъж сменял спукана гума, когато бил блъснат от колата на Здравко, който пък се оказал без книжка. При удара тежко бе пострадала и Ронка Денкова. След инцидента Здравко избягал, но малко по-късно бил арестуван.

Анета Кутелова

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини