От х:

Днес в x:

Голямото измъкване: Депутати бягат край БАН (видео)

С автомобили по бул. “Цар Освободител” и пеша през ул. “Париж” зад БАН, депутати започнаха да напускат парламента. 

Част от народните представители напускат пеша зад сградата на БАН, а други – с автомобили. 

Пред Централния военен клуб има сблъсъци, летят бутилки.

Всички протестиращи се събраха в градинката при ул. “Московска” при Националната художествена галерия. Плътен кордон от жандармерия ги спира. Блокирани са протестиращите и на бул. “Цар Освободител”. 

Пред Националната художествена галерия има сблъсъци между полиция и протестиращи.

Един протестиращ скочи върху служебен автомобил, но беше свален от полицаи. Четирима жандармериски задържаха възрастен мъж, защото ритал служебен автомобил.

Депутатите на БСП и ДПС се изнесоха организирано на две групи с колите си.

Първата група излезе 20 минути преди края на заседанието. Нареждането беше да се изтеглят с личните си автомобили, където бяха приютени и парламентарните секретари на министрите.

Финансовият министър Петър Чобанов, който през август беше блокиран в белия автобус и се върна доста изплашен, този път излезе рано-рано.

Социалният Хасан Адемов се пошегува, че ще е в белия автобус, защото вече има тренинг. 

До 16 ч. останаха председателят на парламента Михаил Миков и заместниците му Мая Манолова и Алиосман Имамов, както и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, който остана да дочете доклада на бюджетната комисия за проектобюджета за 2014 г.

Останаха и няколко депутати от БСП и ДПС, които бяха втората изнесла се група.

Хората на Волен Сидеров предвидливо се изнесоха още по обед.

Групата на ГЕРБ, която в знак на протест срещу побоя над протестиращи излезе от пленарната зала, остана в сградата на парламента и дори се събраха на заседание.

В 16.30 ч. срещата им приключи и ГЕРБерите също излязоха от парламента.

“Срамно е всички да излязат сутринта и да говорят срещу насилието, а после да твърдят, че навън нищо не се случва. Протестиращите си знаят какво се случи”, коментира след краткото заседание на групата зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини