От х:

Днес в x:

Пенсионер изтървал алжиреца в Мезек, не знаел за него

Издирваният нападател на Виктория Салахедин Бин Аладин се разминал на косъм от залавяне още в България часове преди полицията да го открие в гръцко.

Пенсионираният военен Георги Георгиев, който е пазач на строежа на хотела край Мезек, забелязал в понеделник Аладин да се шляе наоколо. Помислил го обаче за циганин и предположил, че мисията му е кражба от близката ловна вила. „Спри!“, заповядал бай Георги. Момчето обаче продължило. Стигнало до сметището и се объркало накъде да върви, затова се върнало. Тогава бай Георги го пресрещнал и попитал: От къде си, какво правиш тук?

Пътникът му отговорил на развален турски, че е чужденец и идва от Пловдив. Стигнал до Мезек с такси за 500 лв.

За да потули съмненията си, че странникът е обирджия, бай Георги поискал да види какво носи в торбата. Момчето му показало. Имало само бутилка вода. Тогава пазачът го попитал къде отива. Алжирецът отговорил, че ще се връща в Пловдив, защото майка му и баща му били там.

Преценил, че не е опасен човек, бай Георги го пуснал да си върви по пътя. Няколко часа по-късно обаче му настръхнали косите, когато разбрал, че е разговарял с търсен под дърво и камък убиец. Разпознал го по снимката, която му показали полицаите при претърсването на селото.

След неговия разказ хората от Мезек предполагат, че чужденецът е имал ясни указания в каква посока да върви, за да мине от българско в гръцко. Само че се объркал при сметището. Така въпреки че е бил само на 500 м. от гръцката граница, се е наложило да остане още цяло денонощие на наша територия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини