От х:

Днес в x:

„Паисий“ праща на бежанците пасти за зъби

Товаренето на даренията

Ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ изпратиха 6 кашона с помощи за бежанците в лагера в Харманли. В пратката има консерви и неща от първа необходимост - морки кърпички, тоалeтна хартия, сапуни, четки и пасти за зъби, пакетирани бисквити, медени питки, лютеница и други.

Инициативата е на Центъра за работа с доброволци към училището, което е част от мрежата за национален алианс за работа с доброволци, с подкрепата на училищното ръководство. В центъра към школото участват около 30-тина доброволци от 5 до 9 клас. Децата останали впечатлени от съдбата на бежанците и от условията, в които живеят. Затова решили да се обединят и всеки да помогне кой с каквото може. В кампанията, започнала от началото на миналата седмица, се включили ученици от всички класове. Всяко едно дарение е било пакетирано и с прикрепено послание.

Най-ентусиазирани бяха първокласниците, които с радост предоставяли дарения, осъзнавайки, че по този начин помагат на нуждаещ се, обясни педагогическият съветник и координатор на центъра за доброволци - Мария Кунчева. По този начин децата се научават на толерантност и съпричастност, обясни още тя.

Днес сутринта помощите заминаха за лагера в Харманли с транспорт на Бългаския червен кръст.

 

Анета Кутелова

Доброволци заедно с педагогческия съветник Мария Кунчева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини