От х:

Днес в x:

Шефът на EVN – цигулар, спонсорира „Недялка Симеонова“

Регионалният шеф на EVN се оказал цигулар и по тази причина - пръв приятел на музикалният конкурс „Недялка Симеонова“, стана ясно на пресконференция в кметството по повод започващия на 25 октомври в Хасково международен фестивал. Той продължава до 27 октомври с участието на 32 изпълнители от 10 държави. Целият втори ден от конкурса ще бъде спонсориран от ЕVN.

Австрийският му шеф Йорг Золфелнер бил обещаващ музикант навремето, дори бил приет в консерваторията във Виена, споделиха водещите брифинга Венета Въжарска и Васил Несторов от общината.

Золфелнер дълго умувал дали да не заложи на лъка и струните, но в крайна сметка решил да се посвети на икономиката и по-специално на доставката на ток, като и събиране на сметките. Измежду тези си задължения, миналата година посетил и изгледал тогавашното издание на „Недялка Симеонова“ и се влюбил в конкурса.

Рицар пък ще журира тазгодишното 38-мо издание на музикалните дни. Конкурсната програма ще бъде водена от професор Ангел Станков, който е носител на ордена на британската империя. Той ще определи лауреатите измежду участници, някои от които са чак от далечния Тайван. Оттам е най-възрастният участник, 25-годишната Чен и Ченг. Най-младият изпълнител пък е 8-годишната Владена Минева от София. Лауреатът на конкурса ще получи почетен знак и 1200 лв. награда. Общият награден фонд е 5 500 лв.

Г. Христов

Йорг Золфелнер бил обещаващ цигулар
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини