От х:

Днес в x:

Слюдата иска свобода заради бенефиса на Коко Тайсъна

 
Людмил Димитров - Слюдата в хасковския съд

Людмил Димитров – Слюдата, в чиято кола бяха открити 26 кг. хероин, иска да излезе от ареста заради бенефиса на профибоксьора Коко Семерджиев – Тайсъна. Това заяви съпругата му Нора. Според публикации в централни медии срещата ще бъде в зала "Арена Армеец" в София и ще се организира от шампиона в тежка категория Кубрат Пулев. Адвокатът на Слюдата вече е внесъл в прокуратурата искане за промяна на мярката му за неотклонение, но вероятно с други мотиви. Утре съдът ще реши дали да го пусне от ареста.

До този момент единствено Слюдата е зад решетките от групата, съпричастна към заловения наркотик. В четвъртък миналата седмица Николай Крумов, който бе обявен за издирване във връзка наркоканала, доброволно се появил пред разследващите. Прокурорът Павел Жеков поискал от съда да му наложи мярка „задържане под стража“. Окръжните магистрати обаче преценили, че хасковлията може да остане на свобода, тъй като няма опасност да се укрие поради факта, че той сам е отишъл при разследващите. Той е освободен под парична гаранция в размер на 5000 лв. Крумов споделил, че не е знаел за издирването му във връзка със задържания хероин, тъй като работел в Гърция. Нямало от къде да разбере за случая. 55-годишният мъж бе обявен за общодържавно издирване в началото на юни т. г. Тогава на граничния пункт Малко Търново бе закопчан Людмил Димитров – Слюдата, в чийто „Опел Зафира“ бяха открити 26 кг хероин. Дрогата е на стойност около 2,3 млн. лв.

Освен шофьора на колата, в акцията бяха закопчани и медсестрата от Хирургия – Галя Асенова и Веселин Бъчваров – Буцата. Преди по-малко от месец двамата бяха освободени. Според разследващите 32-годишната жена осъществявала координацията между участниците в наркоканала - предавала информация, пари, осигурила дори инструментите за направата на тайника в автомобила. За издирване бе обявен и нейният съпруг – Станимир Асенов, за който се твърди, че е ръководител на групата на местно ниво. Той все още не е заловен, според запознати се укрива в Холандия.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Що
    Що за Съвест !!!
    9 0
    08:47, 17 окт 2013
    Що за хора освобождават членовете на нарко канал при заловени 26кг. Липса на уважение или любов към парите е точната дефиниция на думичката "СЪД "? Г-н В.Бъчваров убива и трови градът и гражданите му с рекет и наркотици от години . А и най тежкото , криминално деяние познато на човечеството също не му е чуждо: Убийството !!! Откриха и арсеналът на Бъчваров в домът на баща му. Но и там нещата се потулиха, въпроси "не "задавани , във годините отлитат ..... И Нека щом е толкова кадърно и невинно това момче и все е "сух", да го изберем за КМЕТ на Хасково.
  • 2
    Ro
    roko
    5 0
    08:56, 17 окт 2013
    g-n jekov iavno vesko vie dal dosta pari4ki 6tom pri takiva prestaplenia e na svoboda
Последни новини