От х:

Днес в x:

АБ ремонтира моста в Любимец за 1.6 млн.

Движението по моста над р. Марица в Любимец ще бъде пуснато отново след половин година.

Съоръжението е затворено вече осми месец заради налeжащ ремонт.

Реконструкцията му обаче стартира до дни, след като АПИ подписа договор с избраната фирма-изпълнител Гражданско дружество „АБ - ОРС Инфраструктура“ от Хасково.

Срокът за привеждане на обекта в експлоатация е 6 месеца, от които 1 е предвиден за проучване и проектиране.

Ремонтирането на моста над р. Марица беше включен като проект за изпълнение от Аварийната програма на АПИ, а финансовото му обезпечаване е изцяло със средства от републиканския бюджет. Стойността на подписания договор е 1, 6 млн.лева.

Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Консулт инженеринг“ София. Тя ще отговоря за правилното изпълнение и техническите правила и нормативи на строително монтажните дейности.

Кметът на община Любимец - инж. Ан. Анастасов присъства на официалната церемония по подписването на договора между двете страни. Той заяви, че като ръководител на общината и една от заинтересованите институции, също ще следи за правилното изпълнение на заложените дейности при ремонтирането на съоръжението, както и за спазването на работните графици.

Фирмата- изпълнител гарантира, че след ремонта габаритът на моста ще съответства на нормите. Освен възстановяване на моста и полагане на плътна асфалтова настилка, в проекта е заложено да се направи нова маркировка и поставяне на нови пътни знаци.

Мостът е от изключително значение за жителите на цялата община, но най-вече на селата Георги Добрево, Йерусалимово, Оряхово и Васково. Той е пряката връзка на хората от там с общинския център Любимец и обществените институции и служби.

 

М. Манолова

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини