От х:

Днес в x:

Подпалиха БМВ-то на младо семейство

БМВ на младо хасковско семейство пламна в 3 часа тази сутрин на паркинг пред блок на ул. „Цар Иван Асен II“. До пристигането на пожарната изгорял напълно двигателния отсек на бавареца. Огнеборците успели да спасят останалата част от возилото, както и нагъсто паркиралите в съседство автомобили. Експертите не се съмняват, че става дума за умишлен палеж. Тази сутрин останките на 7-цата все още стояха на мястото, където е била паркирана около 18.30 часа предния ден. Гледката привличаше погледите на малчуганите от намиращата се на метри детска площадка. Любопитството им докарваше истинско главоболие на младите им майки.

Една от тях бе 29-годишната Здравка Иванова, на чийто мъж се води автомобилът. 30-годишният Николай Ангелов бе на работа и по телефона не пожела да сподели подозренията си кой му е запалил автомобила.

Според Здравка минути преди инцидента се активирала алармата на БМВ-то. Понеже го имали отскоро, тя дори не разпознала звука и затова не си дала труда да погледне през прозореца. 20 минути по-късно разбрала от полицаите, че колата им гори. Самият сигнал бил подаден от съсед от блок 2-7 на "Цар Иван Асен II".  Дори и очевидците обаче не са забелязали някого около колата. Явно се е действало бързо.

Здравка не знаеше младото им семейство да е имало проблеми или поне такива, които биха могли да доведат до палеж. Тя била в майчинство, мъжът и работел на заплата. Били отскоро на адреса. Посъветва ни да се обърнем към съпруга й. Николай обаче не бе словоохотлив. Попитан дали се занимава с някакъв бизнес отговори „не точно“. Не стана ясно дали има подозрения кой /или за какво/ е подпалил автомобила му, но пък бе очевидно, че не иска да споделя. Не и с медии.

По случая е образувано досъдебно производство.

Г.Христов

На импровизирания паркинг пред блока е имало и други коли
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини