От х:

Днес в x:

Луксозен ретро влак пристига в България

В България пристига луксозният атракционен влак "Балкан Експрес 2013”, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Във влака ще пътуват около 200 туристи от цял свят, любители на атракционните пътувания с парни локомотиви. Атракционната композиция е съставена от четири пътнически ретро вагона и два вагон-ресторанта, произведени през 60-те години на XX век в Германия.

Луксозната композиция ще бъде теглена последователно от всички налични в движение парни локомотиви, собственост на "Холдинг БДЖ” ЕАД. Това са локомотивите от сериите 01.23, 05.01, 03.12 и 609.76.

На територията на нашата страна влакът "Балкан Експрес 2013” ще се движи по маршрутите София – Лакатник – Червен бряг, Горна Оряховица – Стара Загора – Пловдив и Пловдив – Карлово – София.

Освен забележителната природа и туристическите обекти, от особен интерес за чужденците е и богатото историческо наследство на "Холдинг БДЖ” ЕАД от възстановените за движение 4 парни локомотива.

Пътуването на любителите на ретро подвижния състав се организира от германската фирма "IGE Bahntouristik”, която е собственик на луксозния ретро влак и специализира в подобни атракционни турове, "Холдинг БДЖ” ЕАД, както и българските туроператорски фирми "Тандем Травъл” и "Болкан Рейлуейс”.

Атракционният тур ще бъде заснет от екип на немската телевизия SWR, който ще придружава влака "Балкан Експрес 2013”, и ще се излъчи в няколко поредни издания на специализираното предаване "Железопътна романтика”.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини