От х:

Днес в x:

3D киното се завръща в Хасково със суперпродукция

Грандиозните концерти на Металика

След лятната ваканция 3D киното на Хасково „Парадизо“ се връща при киноманите със серия суперпродукции, начело с ледоразбивача „Металика - пътуване пред необятното“ / METALLICA: THROUGH THE NEVER/. Филмът светкавично стана гвоздей веднага след световната си премиера на 27 септември.

В България ще се излъчва само в броени кинозали. Всички те са в големите мултиплекси, с изключение на Хасково. Това е единственото малко класическо кино в България, което ще показва филма. По специално изискване на създателите и онези, които държат авторските права, прожекциите ще са само в два дни - събота и вторник /5-ти и 8-ми октомври/.

Филмът е съчетание между музика и екшън

Тайната на METALLICA: THROUGH THE NEVER е, че на практика това е 3D изкуство, снимано едновременно от 24 камери. Във фокуса е легендарната банда, продала 110 млн. албума в света. В случая обаче филмът предлага микс от грандиозните концерти на живо на групата. Камерата надниква изпод китарата на вокалиста Джеймс Хетфийлд, барабаните на Ларс Улрих, бас китарата на Робърт Трухильо и другия китарист и беквокал Кърк Хамет. Паралелно върви и зрелището от полуделите тълпи, заливащи неизменно всеки концерт на Металика. Показателно е, че за 30-те концерта от последното им турне през 2012-та, Металика печели само от билети 86.1 млн. долара. Продукцията обаче далеч не е само за почитателите на хардрока и метъла, сиреч далеч не е само музикален. Филмът има сюжет, и то оригинален, на фона на претоплените манджи, предлагани напоследък от киноиндустрията.

С култовите герои

Завръзката е с верен фен на име Трип, който се сдобива с важна мисия - да спаси многохиляден концерт на Металика. Под саундтрака на някои от най-емблематичните песни на групата, Трип трябва да стигне до катастрофирал камион, за да вземе тайнствен пакет. Докато бърза за шоуто, на свой ред катастрофира. И се озовава под погледа на мистериозен забулен ездач, който убива наред.
Както се казва, за всеки маниак по нещо – музика, съспенс мистерия.

Ако Металика е гвоздеят, то достойният подгряващ е „С пълна газ“. От вчера на хасковски екран е уникалният филм за великия шампион Ники Лауда. Освен със съперници, Лауда се надпреварва и със смъртта по пистите от 70-те години. Тогава не е имало спънати трасета и осигурени с космически технологии кокпити. Колите се разбиват, а хората умират. Често. Лауда специално пламва като факла, а следите от огнената целувка са видими и днес по лицето и тялото му.

Програмата на „Парадизо“ продължава с блокбастерите „Тор: Светът на мрака“ и „Кери“, по Стивън Кинг, „Гравитация“ с Джордж Клуни, Сандра Бълкок и др. В очакване на поредния хит - „Хобит: Пущинакът на Смог“, с премиера на 12-ти декември. Цените са миналогодишните - 8-9 лв. за 3D в зависимост от часа. За класическите 2D продукции – 6-7 лв.


Haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини