От х:

Днес в x:

Студен уикенд, минусови температури

Жълт код заради значително ниски температури е обявен в седем области в страната показва справка на сайта на НИМХ към БАН.

Жълтият код за потенциално опасно време е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Перник, София - град, София област, Кюстендил. В тези области в ранните сутрешни часове ще бъде много студено с температури около и малко над нулата и ще се образуват слани.

Минималните температури днес и в събота ще са от минус 1 до плюс 4 градуса, на места по високите полета и котловините с градус-два по-ниски.

Дневните температури ще са от 9 до 14 градуса, в южните райони до 15-16. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време, но преди обяд в низините и котловините не са изключени мъгли.

В неделя сутрин все още ще бъде студено и отново са възможни слани, а около водните басейни и в низините - мъгли, но през деня температурите ще се повишат с 3-4 градуса спрямо предните дни.

В началото на следващата седмица ще бъде по-често облачно, на места ще превалява дъжд, а минималните и дневните температури ще са съответно от 6 до 11 градуса и от 12 до 17 градуса.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини