От х:

Днес в x:

5 °C

Питаха кърджалийци: „Достигнаха ли до Вас европейските средства”

Последната от поредица открити приемни, организирани от Областния информационен център в Кърджали в рамките на Националната кампания „Първите седем години на България в ЕС” се проведе днес в областният град. Експертите от центъра за пореден път този месец подредиха своя щанд, на който бяха представени рекламни материали с най-знаковите и видими за община Кърджали проекти, реализирани с европейски средства, както и информации за реализиращите се европейските програми в България.
„Целта ни е да покажем на обикновеният човек по какъв начин средствата от Европейския съюз могат да достигат до него. Презентираме добрите проекти не само от Кърджали, но и от цялата област. Сред тях извършени санирания на детски градини, рехабилитирани пътища, новоизградени паркове и други придобивки за жителите на областта, изградени с европейски средства. Гражданите обаче искат средствата да стигнат лично до тях и основно питат как по-лесно да кандидатстват за европейски програми и как се правят проекти”, каза експертът в ОИЦ Кърджали Мариана Петрова.
Според Кадир Мустафов, също експерт в ОИЦ Кърджали, жителите на града ни са проявили засилен интерес към проекта за саниране на жилищни сгради. Повечето от тях не са знаели, че все още не е късно да кандидатстват.
В рамките на откритата приемна днес, в областния център се проведе и допитване до обществеността в търсене на отговора на въпроса: „Достигнаха ли до Вас европейските средства?”. Всеки желаещ можеше да даде своя положителен или отрицателен отговор, пускайки в импровизирана урна усмихнато или намръщено емотиконче.
В периода 16-27 септември въпросът „Достигнаха ли до Вас европейските средства” бе зададен и на жителите на шестте общини в областта, в чийто центрове бяха проведени открити приемни. До дни резултатите от допитването в седемте общини на областта ще бъдат обобщени, а на 1 октомври (вторник) от 13 часа в залата на Бизнес-инкубатора в Кърджали ще се проведе кръгла маса на тема „Научени уроци”. Целта е да бъдат дискутирани резултатите от направеното анкетно проучване за трудностите при изготвяне и изпълнение на проекти през настоящия програмен период и да бъдат предложени промени в процедурите по управление на средствата от ЕС за следващия програмен период.
Кампанията под мотото „Първите седем години на България в Европейския съюз" се провежда по инициативата на Централния информационен и координационен офис в дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС" в Администрацията на Министерския съвет и в сътрудничество с мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини