От х:

Днес в x:

Известни марки за облекла напускат България

За две световноизвестни марки очевидно българският пазар не е особено привлекателен. Оказва се, че испанската марка за дрехи и аксесоари MANGO и гръцката Sprider се изтеглят от България.

От няколко месеца всички магазини на MANGO в страната са затворени. Според данни от Търговския регистър фирмата, която представлява марката у нас – „Атриум България” ЕООД е обявена в несъстоятелност през февруари тази година.  

Софийски градски съд е уважил искането за обявяване на несъстоятелност със задна дата - 31 декември 2008 г. Още от тогава дружеството, чиито управител е Кузман Кузманов, е започнало да трупа загуби. Стана ясно също, че фирмата е имала задължения към банки, доставчици и наемодатели. Въпреки това обаче веригата продължаваше да присъства на пазара у нас. През 2013 г. обаче започна поетапно затваряне на търговските обекти на марката в София, Варна и Бургас.

Междувременно друга известна марка – гръцката Sprider – също напуска българския пазар. През последните няколко месеца тя е ускорила затварянето на магазините си в страната. В момента отворен е останал само един от тях, който се намира на бул. „България” в София.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини