От х:

Днес в x:

Сирия влиза в парламента. Първанов бута Станишев. Вестниците в неделя

"Стандарт": Сирия влиза в парламента

Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена от депутатите още със старта на парламента.
"Това е съвсем естествено, защото Народното събрание определя своя дневен ред съобразно събитията от вътрешната и външната политика", заяви парламентарният шеф Михаил Миков пред "Стандарт". Думите му дойдоха в отговор на отправения призив на президента Росен Плевнелиев към родните избраници.
Вчера държавният глава поиска те да дебатират Сирия и да се вземат отговорни решения. "Българският парламент да направи това, което беше направено в други европейски държави. Да се посочат ясно аргументите и да се прецени внимателно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, в която се намира регионът", каза президентът след панихидата за 70 години от кончината на цар Борис.
"Парламентът е независима институция, нека всеки да си гледа правомощията", отбеляза Миков по повод изявлението на Плевнелиев. Председателят на Народното събрание не се ангажира с дата за дискусията, но даде да се разбере, че ситуацията се наблюдава с повишено внимание.

„Труд": Георги Първанов: Трябва да има ново ръководство на БСП

Смятам, че трябва да има ново ръководство на БСП. Това заяви Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година пред БНР.
"Не просто млади. Често споря с това виждане - да бъдат млади хора; видяхме как беше в НДСВ, в ГЕРБ, млади - не винаги са достатъчно подготвени. Искам да дойдат можещите хора, знаещите, онези, които могат да направят нещо не само за партията, а за обществото. Нямам никакви амбиции, не желая реванш", каза Първанов.

„24 Часа": Протестиращи срещу кабинета блокираха движението за 79-и пореден ден

20:45 Протестиращите срещу правителството в столицата достигнаха Народното събрание. Участниците в протеста скандират „оставка", свирят на барабани и свирки, развяват български знамена. Сградата на парламента е оградена от няколко заграждения и полицейска лента. Има полицейско присъствие в района. До паметника на Цар Освободител е разположена подписка за оставката на кабинета „Орешарски", а пред него на земята пише с големи букви „оставка". Голяма част от протестиращите се разотиват.

„Стандарт": Камбанен звън и сълзи за Борис III

Наследниците на Борис III и стотици миряни се събраха вчера в Рилския манастир на панихида за 70-ата годишнина от кончината на монарха. Хората изпълниха двора на Светата обител, носейки здравец в ръце. За да почетат паметта на последния български цар Борис III, в манастирския храм "Света Богородица" рамо до рамо застанаха патриарх Неофит, президентът Росен Плевнелиев и Царя. Това наложи повишени мерки за сигурност от страна на НСО. Държавните гардове проверяваха влизащите в обителта на два пъти - веднъж на входа на манастира и втори път - на входа на църквата. Никой от гостите обаче не възропта против този контрол, дори много от тях се шегуваха с охраната.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини