От х:

Днес в x:

След новия областен: Соцактива втресен, ДПС – ням

Соцактива се размина с очакванията. На снимката-Стефан Танев, Смиляна Нитова и депутатът и вече министър Драгомир Стойнев

Новината за назначаването на Кадир Исов за временен/засега/ областен управител на Хасково втресе активисти на БСП от низовите организации. Оказва се, че по червените партийни етажи са били държани на тъмно относно този вариант. Стигна се до куриоза  бесепари да питат журналистите за повече информация, защото и техните лидери не знаели нищо. Дългогодишни функционери пък бяха възмутени-били ги уверили, че областният управител ще е от квотата на БСП защото от 20 години социалист не бил управлявал в областта. В този смисъл бе изказването на общински лидери на БСП след областният съвет на партията в Любимец на 30-ти юни, на която присъства и червения депутат от хасковския МИР Драгомир Стойнев.

Въпреки изненадата обаче, днес по върха на червената йерархия в областта нямаха коментар за случващото се. Областният координатор Стефан Танев за малко не катастрофира докато формулираше отговор на журналистическото питане. Наложи се да спре колата, за да каже че няма напрежение нито недоволство. Още никой от общинските лидери не му бил звънял да пита какво става и защо става. Накрая завърши оптимистично че г-н Исов е все пак само временен губернатор. Потърсени за коментар, лидерите на общинските организации в Хасково и Харманли така и не си вдигнаха телефоните на десетките позвънявания. Именно Минка Стоянова от Харманли бе на категорична в изявленията си след срещата със Стойнев, че губернаторът трябва да бъде задължително червен. Станчев пък реши да си спести обичайната дипломатичност и също не вдигна телефона си.

От ДПС бяха още по-неми. Областният координатор и гласен за губернатор Мехмед Атаман даваше свободно, преди да изключи телефона си. С изключен телефон бе  и самия Кадир Исов. Любопитното е, че снощи той придоби нов елемент в трудовата си биография - замобластен управител, въпреки че никога не е бил такъв. Макар че може би е бил гласен за такъв. На 14-ти юни тази година официалния сайт на община Минерални бани обяви на всеослушание че Атаман става областен управител. За негови заместници се спрягаха Мехмед Лятив и Кадир Шабаналиев Исов. Впоследствие новината бе опровергана, а Атаман така и не стана областен. Исов обаче стъпи в областна администрация, дори бе „повишен”

На последните парламентарни избори Кадир Исов бе на 6-то място в листата на ДПС след Лютви Местан, Мехмед Атаман, Себахтин Халил, Мехмед Лятиф и Сунай Алиев.

Г.Христов

Кадир Исов-зад дясното рамо на Мехмед Атаман/третият отляво надясно/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини