От х:

Днес в x:

Мъжът, който цял живот бяга от смъртта

Той  е хърватин и се казва Фране Селак. Приятелите му го наричат Късметлията. Но не защото се е женил четири пъти, а защото цял живот бяга от смъртта.

Селак е роден през далечната 1929 г. Работи като учител по музика. Първата му "среща" със смъртта е през януари 1962 г. Селак пътува с влак до Дубровник. Влакът обаче дерайлира и пада в замръзнала река. Загиват 17 души. Фране оцелява и се отървава със счупено рамо, драскотини и синини.

Само година по-късно Селак лети със самолет от Загреб до Риека. Изведнъж се случва инцидент, който отваря дупка в самолета. Загиват 19 души. Нашият герой изваждат зверски късмет, защото пада върху купа сено. След няколко дни се събужда в болницата, за да установи, че е с нищожни травми.

Среща със смъртта номер 3 се случва през 1966 г. Тогава Фране Селак пътува с автобус, който катастрофира, излиза от пътя и пада в река. Умират четирима души, но Селак отново е невредим. През 1970 г. самият той шофира до момента, в който автомобилът му пламва. Фране успява да излезе от колата, преди тя да избухне в пламъци. Три години по-късно друга негова кола отново се запалва, а Селак пак успява да се измъкне, като единствената загуба е тази на косата му.

Цели 20 години минават без нито едно подобно преживяване. Но през 1995 г. "късметът" на хърватина се връща. Тогава в Загреб Селак е ударен от автобус, но се отървава с леки травми. Година по-късно, докато шофира по път през планината, му се налага да излезе от пътя, за да избегне удар с камион, който кара в насрещното. Селак изпада от автомобила и се приземява върху дърво, откъдето наблюдава как колата му се почупва и гори, падайки стремително надолу.

През 2003 г. Селак печели 3 милиона долара от националната лотария. Питаме ви сега какъв е Фране Селак - мъжът с най-големия късмет или мъжът без никакъв късмет?

Източник: http://div.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини