От х:

Днес в x:

Военните биха полицаите на празника им, журналистите ги пощадиха

Тим на журналисти в състав Тихомир Петков, Анета Кутелова и Мартин Милчев за малко не би полицията в стрелбите на "Диана"

Отбор на хасковското военно поделение 52740 победи представителен отбор на полицията в състезание по стрелба с пистолет „Макаров“. За една бройка това да сторят и журналистите, но накрая решиха да свалят мушка и не развалят професионалния празник на полицията.

 

Стрелбите на комплекс „Диана“ край Хасково бяха по повод празника на българската полиция 5-ти юли. По патентована хасковска традиция, празниците се отбелязват предварително, защото самите дни обикновено са „неприсъствени“. Иначе традицията на надстрелване между медии, военни и журналисти е от много години.

 

В стрелбата на стандартна дистанция 25 метра участваха 3 отбора журналисти, 1 полицейски, един военен и един девически тим от митничарки. Последните не участваха във временното класиране, защото всъщност в Хасково бяха да се учат да боравят с оръжие. Симпатичните дами са дознателки на митницата, но по закон трябва да носят пистолет и пак по закон - да бъдат обучени от редови полицаи.

Вдъхновени от нежната публика, момчетата с униформи дадоха най-доброто от себе си. С 1 точка армейците надделяха над екипа на специализираните полицейски сили при ОД на МВР -Хасково. В индивидуалната надпревара обаче полицията взе реванш и безмилостно отстреля конкурентите. Най-добрият от добрите бе шефът на охранителната полиция комисар Ангел Цанков който за 7 секунди изстреля 8 патрона и записа 71 точки от 80 възможни. На принципа „като се спъне шефа, падам аз“ елитните полицейски стрелци Николай Николов и Адам Адамов предпочетоха да стъпват на гладко и останаха втори и трети на по 1 точка разлика от началника.

 

Haskovo.net честити професионалния празник на българската полиция и им желае много успехи в борбата с престъпността и защитата на населението.

 

Г.Христов

 

 

 

 

 

Уроци по лентоване за колежката Ани Кутелова плюс инструктаж как се стреля
Учениците се оказаха способни и за малко не "отстреляха" учителите си
Стреснат от перспективата за загуба, пистолета хвана лично комисар Цанков
Митничарки чакаха редът да хванат пистолета
Момичетата ще стават дознателки на митницата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини