От х:

Днес в x:

Медиен гаф и извинения. Стоян Ганев е жив, състоянието му е тежко

Стоян Ганев е жив, макар че е зле, съобщи от Ню Йорк брат му Юлиян.

Онлайн изданието на "24 часа" съобщи късно в събота, че е починал, но час по-късно опроверга информацията и се извини за разпространената новина. Изданието се позоваваше на негови близки и пишеше, че това се е случило в сряда (26 юни) в Ню Йорк. По-късно медиата цитира брат му Юлиан, който обяснява, че Ганев е в тежко състояние и е в болница от няколко дни. Той боледува от рак на белите дробове. 

Ганев живее от години в САЩ, като се върна за по-дълго врече само по време на правителството на Симеон Сакскобурготски - той участваше в създаването на НДСВ и подготовката за изборите, а след това стана и шеф на кабинета на премиера, но заемаше този пост по-малко от година. 

Днес медиите поднасят извинения на семейството му и близките и на читателите.

"Дневник" разказва как се е стигнало до неприятното недораумение. "24 часа" научили от д-р Чирков. С новината за смъртта на г-н Ганев му се обадил Ник Маринов, българин емигрант от Ню Йорк, чието име нашумя по времето, когато Симеон Сакскобургготски стана премиер.

"Не мога да повярвам, че Ник Маринов ме е подвел - просто ми звънна и ми каза: Знаеш ли, че нашият приятел Стоян си отиде!", казва проф. Чирков, цитиран от "Дневник".

"Брат ми наистина е в болница в Кънектикът, получи тежък кръвоизлив в мозъка преди няколко дни, и постъпи веднага за лечение. За него се грижат най-добрите възможни лекари", каза братът на Стоян Ганев - Юлиян, който живее във Флорида.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини