От х:

Днес в x:

Мост над Марица пред срутване, спират колите

Един от мостовете над Марица в Симеоновград е опасен и от днес е забранен за движение на автомобили. Това е мостът, на който се излиза по печално известната улица-убиец, на която пиян шофьор уби 6 деца преди две години. В града е известен като“пешеходния мост“, но доскоро по него се движеха и автомобили.

Преминаването на МПС-та по опасното съоръжение е забранено от общината, поради установени 5-сантиметрови пукнатини по бетонната конструкция. Сигналът до кмета на Симеоновград Пейчо Стайков е бил подаден от полицията. От двете му страни са монтирани железни прегради, които да спират движението, ако някой не спази знака, забраняващ навлизането по моста.

Предстои експерти да огледат пукнатините и да препоръчат какви укрепителни дейности са необходими. След това местната власт ще търси средства за ремонта.

Мостът е строен от германците по време на Втората световна война. През последните десетилетия обаче изобщо не е поддържан. Според местни хора една от причините за пукнатините в основите е изгребването на инертни материали в близост до съоръжението.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини