От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинение на изверга, влачил куче с кола

Райчо Иванов, който завърза за автомобил кучето си и го влачи по улиците на асеновградското село Тополово, вече е с обвинение. Случаят вече предизвика силен отзвук в страната.

Столичната колегия на Българския ветеринарен съюз изрази възмущението си от случая на брутално издевателство над животно от с. Тополово в писмо до медиите. В него се настоява за строго наказание за извършителя. Колегията е категорична, че този случай е изключително показен, жесток и възмутителен, се казва в писмото. 

"Според столичните ветеринарни лекари е особено важно гражданите на страната да изразяват категоричната си нетърпимост към всички форми на насилие, за да можем да се гордеем като представители на едно цивилизовано общество. Фактът, че масовото недоволство от случая взе такива размери, е доста обнадеждаващ за развиващото се гражданско общество в България. Ветеринарните лекари не могат да останат безучастни при такова посегателство върху здравето и живота на едно живо същество и настояват извършителят Райчо Иванов да понесе всички последици от постъпката си и да бъде наказан с цятата суровост на законите на Република България."

Междувременно на 55-годишния Райчо Иванов е повдигнато обвинение. Той е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа. Това е съобщил прокурор Атанас Илиев от Районна прокуратура - Пловдив пред Радио „Фокус”. 

Съгласно повдигнатото обвинение Иванов ще отговаря за това, че е проявил жестокост към кучето, като му е причинил противозаконно смърт и деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин на публично място. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от една до три години, както и глоба от 2000 до 5000 лева.

Според съседи Райчо се ядосал на кучето, защото разкъсало кокошки по двора. Трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и как са му били причинени. Правната квалификация на обвинението предстои да се прецизира след като излезе заключението от експертизата.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини