От х:

Днес в x:

Цветан Цветанов: Свиленград е пример за доброто взаимодействие между държава и община

Свиленград е пример за доброто взаимодействие между държава и община, това заяви пред хората в свилеградския квартал Гебран Цветан Цветанов. Този квартал бе изцяло наводнен миналия февруари, но благодарение на бързата реакция на местна власт и правителство след дни хората отново живееха в домовете си, от които бяха изведени с лодки. 10 дни бяха необходими за възстановяването на дигата на река Марица, която да спре повторно наводнение.

”До края на 2013 година в квартал Гебран ще бъдат вложени над 2 милиона лева, за изграждане на улици и канализация. В Свиленград по различни проекти, част от които вече са реализирани, общо ще бъдат налети над 78 милиона лева по различни програми“, допълни Георги Еленков от листата на ГЕРБ в хасковски регион.

“Важното е да ни подкрепите на 12 май, за да продължим започнатото”, каза Цветан Цветанов. Той напомни, че новият мандат на правителството съвпада с новият програмен период за финансиране от ЕС, който предвижда над 30 милиарда лева за България. Тези пари ще подпомогнат българската икономика, която не е в състояние сама да се справи.

“Не трябва да оставяме случайността и хаоса да ни управляват, затова е важно да гласуваме”, каза Цветанов

Пенсиите ще бъдат увеличени след като се повишат приходите от икономиката, каза пред множеството Лиляна Павлова. Тя подчерта, че това ще стане само с работеща икономика, която ГЕРБ има визия как да направи.

“През 2009 година, когато ГЕРБ спечели изборите тютюнопроизводителите излезнахме на протест, на масата на преговорите стана ясно, че тройната коялиция всъщност ни е поставила в това положение. За нас нямаше нито една стотинка предвидена в бюджета. ГЕРБ обаче го актуализира и ни отпусна 109 милиона лева. Тройната коалиция казваше, че трябва да търсим алтернативи на тютюнопроизводството а ГЕРБ ни разбра, че за нас алтернатива няма и тази година вече получаваме по 9 лева за килограм тютюн с националните доплащания”, това каза Цветан Филев председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите. Той бе категоричен, че ще следват Бойко Борисов и Цветан Цветанов в цялата страна, защото те представители на първото правителство, което ги е подкрепило.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини