От х:

Днес в x:

БСП: 12 май ще бъде първият ден на българската пролет

"Време е за промяна на България и тя ще дойде с № 5. Ние от БСП  сме предвидими, познати и ангажирани с проблемите на хората. Пак се налага да вадим с голи ръце кестените от огъня, но сме доказали, че можем да изведем държавата от батака. Няма да позволим нашите бащи и майки да си отидат огорчени от живота. Затова вярвам, че след 12 май ще управляваме." Това каза при днешното представяне на приоритетите на Коалиция за България градският и областен лидер на БСП Георги Гергов. 

"Време е всеки да осъзнае, че не може да е безразличен към съдбата на страната си. От всеки от нас поотделно  може не зависи всичко. Но от всички нас зависи да се промени България и затова днес представяме общите ангажименти на Коалиция за България, представени от кандидатите за Пловдив и областта, защото промяната започва от тук." Така Георги Гергов даде думата на  водачите на листите за в 16-и и 17-и многомандатни райони.

"Личното ми мото в последните години е "Да доживеем новия ден", надявам се утрото на този ден да е в 21 часа на 12 май", каза и водачът в Пловдив проф. Стефан Данаилов и подчерта: "Оптимист съм за представянето на Коалиция за България в Пловдив и то ще е много по-добро, отколкото през 2009-а."

"За вота всъщност има само две алтернативи", каза водачът на областната листа проф. Светла Бъчварова. "Първата е да продължат хаосът, сривът на икономиката, мизерията и игнорирането на проблемите на хората. Втората е да върнем България на хората". Като свой личен приоритет  и ангажимент тя посочи създаването в Пловдив на Национален агротехпарк, проект спрян от Менда Стоянова.  

"12 май ще бъде първият ден на българската пролет", изрази увереност в победата кметът на Калофер Румен Стоянов, втори в областната листа като представител на гражданската квота.

"Разкриване на 250 000 нови работни места чрез стимулиране на малкия и средния бизнес и 10-годишна програма за реиндустриализация на страната са сред икономическите приоритети на Коалиция за България. Работещата икономика, която ще позволи изпълнение на социалната програма, ще се постигне чрез подобряване на инвестиционния климат, отмяна на лицензионни режими и спиране на порочната практика бюджетът да бъде използван като наказателен инструмент срещу неудобните на властта", посочи преподавателят в УНСС доц. д-р Петър Чобанов, втори в градската листа. 

Първите конкретни мерки в здравната сфера посочи доц. Илия Баташки, №3 в градската листа, като  се ангажира и  с премахване  на лимитите за направления за специалист и делегираните бюджети на болниците, запазване на общинските болници, както и  възстановяване на диспансерите. "С държавни гаранции за осигуряване на първо работно място на младите висшисти до 4 месеца след завършването им ще се бори младежката безработица, която сега гони 30%. Повишаването на студетските такси пък ще бъде озаптено с фиксирането на техния дял в издръжката на студентите на една четвърт от общия размер", обясни Ия Петкова, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

Възстановяване на отнетите социални привилегии на военните и за нов акцент в борбата с организираната престъпност, който да падне върху отклоняването на парични потоци от бюджета чрез укриване на данъци, контрабанда и корупция, това е ангажиментът на левицата в областта на националната сигурност Щерю Царев.

"Ще отстояваме 5 приоритета, свързани с местните политики", каза доц. Красимир Мурджев и представи ясните ангажименти на левицата при спечелване на изборите - безплатни ясли, каквито имаше в Пловдив през предишния мандат, социално ориентиран обществен транспорт с преференции за някои целеви групи и повече свобода, но при ясни правил, за кметовете.

"Ситуацията в българското земеделие е хаос. ГЕРБ в своето управление действаха на принципа "разделяй и владей", противопоставиха отделните отрасли в сектора, с което прикриваха липсата на визия и държавна политика. Само европейски средства не могат да заместят липсващата държавна политика. Ангажиментът ни за по-големи държавни помощи за низвергнатите сега сектори – производство на плодове и зеленчуци и животновъдство. Това няма да е за сметка на зърнопроизводителите, напротив, за тях ще върнем възстановяването на акциза върху горивата", посочи Атанас Телчаров, един от младите кандидати в листата на БСП за Пловдив област.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини