От х:

Днес в x:

Хасково би Созопол с едно на мъка

Колев елегантно бие над вратаря и шпагата на защитник

„Хасково” спечели с измъченото 1:0 домакинството си на ФК „Созопол” в 25-я кръг на ЮИ В група и си върна второто място във временното класиране. Преди края на този двубой тимът от Ямача се бе смъкнал на незавидното 4-то място след като преките конкуренти „Асеновец”- Асеновград и „Мастер”- Бургас записаха безпроблемни победи. Еднолично на върха, с директна виза за Б група, е отбора на „Ботев” Гълъбово, който също изтормозено додрапа до 1:0 в домакинството си на "Спартак" ПД. „Ботев” обаче има комфортните 4 точки аванс.

Мачът на „Хасково 2009”с 10-ят във временното класиране „Созопол” почна отлично за домакините, които след четвърт час игра водеха с 1:0. Голът падна след статично положение. Манчев стреля остро от фаул, но стражът на гостите изби. Той обаче бе безпомощен при добавката на Недялко Колев, който елегантно прати топката във вратата въпреки отчаяните плонжове на вратар и защитник/сн. 1 и 2/. За съжаление на публиката мачът зацикли. Хасково имаше още няколко възможности за гол, но вместо да вкара се увлече в неточно разиграване в средата на терена. Яловата игра и от двете страни доминираше през целия двубой и за щастие не доведе до някаква случайност в наш ущърб. Като се изключеха някои редки проблясъци, основните единици на домакините играха много под нивото си. Не че играчите в червени фланелки не искаха, бориха се здраво, но не им се получаваше. Или както се изрази побелял запалянко „нещо му стаа на тоя отбор”.

Става или не, но „Хасково” отново стъпи на пътя на победата след поредните поражения от Асеновец с 1:4 и Гълъбово с 0:1. Мачът бе дебют за новия наставник на хасковлии Димчо Ненов. Той замени Христо Георгиев, който пък по неизвестни причини замени архитекта на тима Димчо Марков.

След 25-я кръг на върха в таблицата стана „гъсто”. „Ботев” Гълъбово води с 56 точки, „Хасково” е с 52, с 50 е „Мастер” Бургас, а на точка след него е приятната изненада на сезона „Асеновец”. На още точка назад пък е „Верея” от Стара Загора. До края на първенството има 9 кръга.

Г.Христов

Топката е в мрежата! За съжаление на всички, този гол остана единствен
Хасково опитваха многократно да вкарат
Ударите и пробивите обаче не се получаваха
Вместо това имаше карамболи като в кеча
Младите се раздадоха. Дори надскачаха по-високите
Играта на основни единици не потръгна
Гостите даже изглеждаха равностойни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини