От х:

Днес в x:

30 фирми в региона с награди от КРИБ за социално отговорни партньори на общините

„30 фирми от Хасковско станаха носители на грамотите на първите награди за „Социално отговорна компания - партньор на общината за 2012 г“. Отличията са по идея на хасковското звено към Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Номинациите бяха излъчени съвместно с кметовете на общините Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Тополовград и Ивайловград. Фирмите са определени от специални комисии във всяка една от общините.

Корпоративната политика по социализация на компанията и нейното вписване в обществения живот чрез участието й в обществено значими проекти на местната и националната власт са част от критериите за подбора.

Най-много - 8 са фирмите, посочени от община Хасково. 7 са излъчените от община Тополовград, от Ивайловград са номинирани 4, а 5 са от Харманли. По 3 компании взеха награди от Димитровград и Симеоновград.

“Целта на наградата е да повиши и популяризира усилията на фирмите, които развиват дейността си на територията на общините от област Хасково, да представи на обществеността най-добрите практики за корпоративна социална отговорност и подкрепа на обществения интерес”, каза при откриването на церемонията регионалният председател на конфедерацията Стефан Димитров.

Церемонията уважи и зам.-областният управител на Хасково Николай Нанев. От всички номиниращи общини също присъстваха представители.

Като официален гост на награждаването всички грамоти на отличените връчи вицепрезидентът на КРИБ Петър Кънев. „Хасковската структура е една от най-новите ни, но пък за сметка на това изключително продуктивна. Един от най-големите проблеми на държавата в момента не е толкова височината на доходите или цената на тока , а липсата на работни места. Хората излязоха по улиците най-вече заради това, че се чувстват унизени заради липсата на работа. Затова и идеята и инициативата на ръководството на КРИБ в Хасково за тези награди е нещо добро и ще продължим да я подкрепяме. Ще я дадем за пример на останалите ни структури в страната „, подчерта Петър Кънев.


За възможността Хасково да е домакин на първото издание на наградите благодари зам.-кмета на общината Минко Ангелов.

“Дерони“, „Европът“, „Водно строителство“, ПИМ,“Каменица“, „Флеар“, „Тимс“ и земеделските производители от „Клас 95“ са отличените от Хасково фирми-партньори.

„Тиви груп“, „Каолин“ и „Неохим“, са призьорите от Димитровград. Постъпление от местни данъци и такси, социалната ангажираност и разкриването на нови работни места, са част от критериите за подбора, обясни зам.-кметът на Димитровград Росен Кузев.

„КРИБ вярва, че принципите на корпоративната социална отговорност трябва да са част от цялостната бизнес стратегия на компаниите в общините и ще стимулира такова поведение“, каза още при връчването на наградите регионалният председател на конфедерацията Стефан Димитров.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини