От х:

Днес в x:

Деца от забавачка правят книжки в единствен екземпляр

Две книжки - „Палечка“ и „Дядо вади ряпа“ в по един екземпляр правят децата от 3-та детска градина в Хасково. Те откриха стартиралия днес Маратон на четенето в Детския отдел на Регионалната библиотека. След като разгледаха книгите, подредени в заемния отдел, те се настаниха в читалнята отсреща и започнаха да оцветяват картинките от двете приказки. След като бъдат готови, страниците ще се слепят и ще станат две книжки в по един уникален екземпляр, обясниха от библиотеката.

2 април е международен ден на детската книга. На тази дата е роден любимият на милиони деца по света Ханс Кристиян Андерсен.

Маратонът на четенето ще продължи до 23 април с различни мероприятия. На 17-и е насрочена среща с писателя Борислав Ганчев, познат на малките читатели като Борко Бърборко.

След 23 април обаче Маратонът на четенето се прелива в „Южна пролет“ и в библиотеката са предвидени няколко срещи. На 24 април Димитър Томов ще представи издателство „Български бестселър“, по-късно същия ден ще се проведе среща с Людмила Филипова. За 26 април пък е насрочена премиерата на книгата „Войник“ на Калин Терзийски.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини