От х:

Днес в x:

По два нови проекта ще подобряват работата на администрацията

Във връзка с оптимизиране на работата на Общинска администрация се разработват два нови проекта по Оперативна програма „Административен капацитет“. На предстоящата на 28 март сесия на ОбС, местните парламентаристи ще трябва да вземат решение и да ги допуснат до кандидатстване. Проектните предложения са по две новообявени процедури.  Едната е  „Ефективна структура на държавната администрация“. По нея на подходяща фирма ще  бъде възложен анализ на структурата на администрацията, за да се установят слабите и силните звена в администрацията, а също така и да се актуализира съдържанието на стратегическите документи на общината.  Координатор на проекта ще бъде Петя Фучеджиева

Другият проект има за задача да състави План за развитие на общината в периода 2014-2020 година и е по схемата „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики“. Координатор ще е Марияна Янева.  Планът за развитие по закон трябва да бъде готов до края на настоящата година, за да може и ОбС да утвърди  документът, който ще бъде насока за дейността му в следващия период.

Стратегическите цели на ОПАК е подобряване на работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост. Повишаване на професионализма, прозрачността и отчетността в съдебната система. Ако проектите бъдат одобрени, ще се финансират от Европейския социален фонд. Размерът  на средствата и по двете схеми не могат да надминават 90 000лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини